Cautare

454 de rezultate pentru "barbacaru ruxandra sat vorovesti" (2.81 secunde)
"Am creat chiar si o biblioteca a zonei, iar fiecare sat va avea o ‘fereastra‘ speciala", a spus Daniela Chrzanovski, amintind ca exista peste 4.000 de fotografii din Marginime care au fost digitalizate.
Aeronava trebuie monitorizata si identificata de catre ROMATSA, iar apelurile la 112 si locurile in care se afla un om din aceasta tara, in munte, la mare, intr-un oras sau intr-un sat care suna la 112, este obligatia legala si, de altfel, singura institutie care are capacitatea tehnica sa faca acest lucru, este STS", a incheiat seful Guvernului.
- RCS&RDS - 3.700.000 - Telekom -1.500.000 - Focus Sat - 1.000.000 - UPC - 900.000 - Orange TV - 400.000 Telekom este prezent in Romania din anul 2014, dupa ce in 2011 compania germana a cumparat pachetul majoritar al OTE, operatorul elen care detinea la acel moment Cosmote si Romtelecom.
Un om deschis la nou, care a adus in sat multe dintre "minunile" tehnologice ale primei jumatati de secol 20, inclusiv patefonul si radioul cu galena.
Mai mult, cei care poarta acest nume sunt purtati cu mare alai prin sat pana la rau, unde sunt botezati sau purificati.
povestea unui strigoi, care produce agitatie intr-un sat, povestea cautatorilor de chihlimbar, povestea unor nebuni dintr-un ospiciu, povestea unei puscariase, etc.
Dan Constantin) Prietenul Neagu Udroiu a plecat din lumea lui Moromete, dintr-un sat al Teleormanului si, dupa ani, la ceas de bilant, poate spune ca a ajuns foarte departe.
Victorita si Gavrila Colta vor fi prezenti in aceasta vara la Zilele Bucurestiului, in Parcul Herastrau, iar intre 18 - 19 mai vor fi la Campulung - sat Bucsoaia, la un festival transmis de posturile tv Favorit si Etno.
A VIII-a editie se intoarce in 2013 in Bucuresti, in frumosul sat de la Sosea, - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti- unde va fi creata o atmosfera autentica a satului romanesc, cu lautari batrani dar iscusiti, care au primit cantecul mostenire si incearca sa-l transmita mai departe.
de la sarbatoarea fiilor satului pe care o regasim in fiecare sat, in fiecare comuna si de la festivaluri de obiceiuri si traditii populare organizate la nivel de localitate (asa cum au fost Zilele Sarmasului, Zilele Reghinului, Festivalul Obiceiurilor si Traditiilor de la Sampetru de Campie, Targul Portului popular si al Rusaliilor de la Rusii Munti, Targul de Vara de la Bala sau Targul Fetelor de la Gurghiu ajuns la a 109a editie) la evenimente de mare anvergura, deja cu traditie, cum sunt Festivalul Vaii Muresului (a 9a editie) si Festivalul Vaii Gurghiului (a 8a editie).
Desi ei nu erau bogati, dovada ca munceam din greu, se considerau printre gospodarii din sat. Am remarcat insa dispretul lor fata de noua nomenclatura comunista a satului, alcatuita din fosti ciobani si din sarantoci.
"Da, aveam si noi unul in sat, dar era mai subtire si cu bec in varf. Ii spuneam stalp". Cam asta e cinematografia romaneasca comunista.
Aici, in cel mai vechi sat din zona Boziorului, au fost descoperite schelete umanoide care masurau peste 2,4 metri.
Al Bano, pe numele sau adevarat Albano Carrisi, s-a nascut in anul 1943 intr-un mic sat din Italia. Cand era copil se ducea la scoala cale de cativa kilometri, cu bicicleta sau cu trenul.
Sapanta este probabil cel mai faimos sat din Romania, dar devine cu acesta ocazie un simbol pentru cele 12.000 de sate romanesti, fiecare dintre ele avand specificul lui, personalitate proprie, trecut si viitor.
Esenin a facut din isterie norma stilistica, cu lacrimi si suspine, iubire de sat si de oameni ai satului. - genul romantismului huliganic urban.
AMPRESS: Donez teren de casa in Prahova (Autor: LUCIAN AVRAMESCU) Nu, nu-i o gluma. In urma cu niste ani am donat 3000 de metri patrati, apoi 9000 de metri patrati, pe un varf minunat de deal, acolo unde bunicul meu, Victor Avramescu, avea crama, Clubului Roman de Presa.
Rezidenta s-a desfasurat in perioada 1-10 iulie, la Benesti, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova.
Rezidenta s-a desfasurat in perioada 1-10 iulie, la Benesti, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova.
Si parca citind intoarcerea mamei vad ulita din sat, si copacii si gardul de care ma sprijin si fantana si praful si boii de pe camp.
google-analytics.com